Kladdkaka med fudgeglasyr = mumms

Kladdkaka med fudgeglasyr

cirka 12 bitar

Tid 25 minuter + tid i ung och kyl

 Du behöver
Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3 ½ dl (45 g) kakao

1 msk vaniljsocker

1krm salt

 Fudgeglasyr

1½ dl vispgrädde

1½ dl strösocker

2 msk ljus sirap

100 g mörk choklad, gärna 70 %

75 g rumsvarmt smör 

Gör så här

Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delan av ungen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Låt svalna lite.

Forsätt med glasyren. Blanda vispgrädde, socker, sirap och chokladen bruten i mindre bitar i en liten kastrull.

Låt koka upp och sedan puttra sakta i några minuter.

Dra kastrullen från värmen och blanda ner smöret.

Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen.

Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3 timmar.

Lossa kakan ur formen gemon attv skära med en kniv längs dess kant.

Servera gärna kakan med lättvispad grädde med glass går också bra.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0